Over ons

Ons koor, onze leden en onze optredens

In oktober van 2020 is het vijftien jaar geleden dat Gezelligheidskoor ÉgeWies uit Wanroij werd opgericht door Peter van Hout. Met een onderbreking van anderhalf jaar is hij vanaf de oprichting ook nu nog de muzikaal leider van het koor, dat verder ondersteund wordt door een combo van enkele muzikanten.

Door de jaren heen is het ledenaantal gegroeid van 15 leden tot het huidige aantal van ongeveer 60 zangers en zangeressen. Nog steeds is er geen ledenstop; iedereen die houdt van een gezellige avond samen zingen van veel, vaak meerstemmige liedjes, is op de maandagavond welkom in onze repetitieruimte van gemeenschapshuis ’t Wapen van Wanroij. Kennis van muziek en het notenschrift is absoluut niet nodig.
Na aanvankelijk het zingen van veel Nederlandstalige liedjes is het huidige repertoire ruim uitgebreid met een aantal Duits- en Engelstalige liedjes, veelal uit de zestiger en zeventiger jaren. Daarbij hoort ook nog een uitgebreid kerstrepertoire met voornamelijk niet-traditionele liedjes, soms voorzien van eigen teksten en muziek.

Door de jaren heen heeft het koor al bijna 200 keer een optreden verzorgd. In de beginjaren waren dit vooral optredens op smartlappenfestivals. Later werd steeds vaker gekozen voor verzorgings- en verpleeghuizen. Maar ook niet onvermeld blijven de optredens bij huwelijksfeesten, speciale verjaardagen, zomer- en kerstconcerten, liederentafels, feesten als carnaval en Koninginnedagen en herdenking van lief en leed. En het koor is natuurlijk trots op hun optredens op regionale en landelijke tv en op het maken van de eigen cd ‘ÉgeWies Loat van zich heure’.
De meeste leden genieten echter het meeste van de altijd goed bezochte repetities op de maandagavond, waaruit blijkt dat onze vereniging de naam ‘Gezelligheidskoor’ meer dan waard is.