Onze mensen van het geluid

Geluidsmensen

Huub Pijnappels en Gerrit Derks zijn de mensen die het geluid verzorgen.
De apparatuur wordt vervoerd in de door Gerrit Derks speciaal voor ÉgeWies gemaakte karren. De karren alleen al in hun fel rode kleur, compleet uitgevoerd met ons logo, trekken al de nodige aandacht bij het publiek. En dan is er nog geen noot gezongen......

Het is niet zo dat Gerrit en Huub er alleen zijn voor het vervoer van de installatie. Wanneer het koor optreedt bedienen zij het mengpaneel, waardoor onze zang zo optimaal mogelijk versterkt wordt.
Wanneer het koor na het zingen getrakteerd wordt in een tent of zaal, dan regelen zij ook de bewaking van de kostbare apparatuur en zorgen zij er na afloop voor dat beide karren met volledige inhoud weer netjes thuis gestald worden, klaar voor het volgende muzikaal uitje.

Voor alle buitenoptredens zijn onze Roadies in staat om de apparatuur met microfoons en alle aansluitingen binnen vijf minuten op te stellen! Een regelmatige oefening houdt onze Roadies scherp......

Lees meer over de Roadies op hun eigen pagina.

 

Onze feiten

Door de jaren heen heeft Gezelligheidskoor ÉgeWies een eigen geluidsinstallatie opgebouwd.
Het begon met een kleine versterker en een paar microfoons. Immers met het groeien van het aantal leden werd ook de behoefte groter om gitaren en accordeon te kunnen uitversterken.
Ook was het wenselijk om de solisten onder de zangers en zangeressen tijdens optredens te kunnen versterken.
Deze geluidsinstallatie is momenteel gegroeid tot het niveau dat deze het gehele koor kan omvatten. Toch bleven er natuurlijk wensen over.

Tijdens festivals waarvoor ÉgeWies vaak wordt uitgenodigd, moesten alle geluidsboxen, statieven, mengpaneel, kabels en microfoons snel van de ene plek naar de andere plek vervoerd kunnen worden. Hiervoor werd door Gerrrit Derks een op ÉgeWieze kar bedacht en op maat gemaakt, waarna een tweede bolderkar al snel volgde.

Er kan niets anders gezegd worden dan dat Gezelligheidskoor ÉgeWies is voorbereid op de muzikale toekomst!